Študije

Znanstvene študije in strokovna opazovanja potrjujejo edinstven učinek vode iz izvira Aquamedica pri vnetnih in infekcijskih obolenjih kože.

Poročilo študije "Atopijski dermatitis" medicinske Univerze v Gradcu

Povzetek medicinske Univerze v Gradcu / inštituta za dermatologijo in venerologijo:

V času poteka klinične študije inštituta za dermatologijo in venerologijo medicinske univerze v Gradcu 19-172 ex 07/08 so bila pri redni uporabi vode vidna signifikantna klinična izboljšanja kože. Koža je bila vidno spremenjena na boljše, povečala se je tudi njena vsebnost maščobe in vlage:

"Iz rezultatov študije se lahko ptrdijo dolgoročni pozitivni rezultati z izvirsko vodo pri obolenju z atopičnim dermatitisom. Učinki so posebej potrjeni z rezultati, ki so bili vidni po preteku študije. Pozitivni rezultati pri pacientih so bili statistično signifikantni, kjer je prišlo do izrazitih izboljšanj kože s povečano vsebnostjo maščobe in vlage v koži. Rezultati se ujemajo s trditvami naročnika, ki omenja pozitivne učinke izvira vode na koži v primeru kožnih obolenj na lokalnih mestih.

Medicinska-balneološka opazovanja medicinske univerze v Gradcu

Povzetek: povzeto lahko izvirska voda iz izvira AquaMedice, brez spreminjanja njene naravne sestave , razvija zdravilne lastnosti, ki so znanstveno dokazane. Učinki so dokazani za infekcijska in vnetna obolenja kože.

Opazovalec pri neposrednem testiranju na pacientih Dr. med. Reinhold P. Lautner

Povzetek: zelo dober odziv z jasnimi izboljšavami v metričnih vrednostih kože in tudi na zunanjih dermatoloških področjih.
Dermatološko priporočljivo pri površinskih obolenjih kože. Lahko se priporoča tudi kot monoterapija.
Pri težjih obolenjih z debelejšim profilom kože je potrebno vodo uporabljati kot dodatno uporabo.


Inštitut za kemijo Karl-Franzens Univerze v Gradcu

Povzetek: velika analiza zdravilne vode 2006 je pokazala, da se voda iz Thaddäus izvira zaradi svoje visoke vsebnosti mineralov, 4000 mg/kg ter zaradi svoje visoke vsebnosti dvojnovrednega železa v Avstriji po zakonu tretira kot zdravilna voda.

Opazovalec pri neposrednem testiranju na pacientih Dr. Klaus Toblier

Izdelka zdravilna voda / SOS krema sta bila testirana neposredno na pacientih v časovnem obdobju
3-4 tednov na 19 bolnikih v starostnem intervalu od 6 mesecev do 47 let.

Povzetek: na splošno je bilo pri vseh pacientih vidno 74% izboljšanje. Kombinacija Aquamedica zdravilne vode ter SOS kreme vodi do podaljševanja intervalov brez lusk, kakor tudi do podaljševavnja intervalov brez srbečice, skelenja, suhosti, občutka napetosti in to pri izredni prijaznosti do kože.