Izvir

Poreklo zdravilnega izvira AquaMedica leži v Walchen, južno-vzhodno od Öblarn na Avstrijskem Štajerskem, v starem gorskem jašku na nadmorski višini 1.100 metrov. Zdravilna voda izvira iz Thaddäus jaška, ki so ga zaradi svojega porekla imenovali Thaddäus izvir.

Naravna zdravilna moč vode pri vnetjih in infekcijah kože je bila odkrita že v 17. stoletju od takratnega lastnika Johanna Adam Stampferja, ki je na tej lokaciji postavil zdravilišče "žeplova voda". Takrat je bila zdravilna moč vode uporabljena za zunanjo uporabo pri različnih obolenjih kože.

Veliko poročil o izjemnih rezultatih zdravilne vode so lastnika pripeljalo do odločitve, da leta 2006 naroči strokovno analizo vode. Tako fizično-kemična analiza kakor tudi medicinsko-balneološka analiza sta pokazali izredno dobre rezultate. S potrdilom, dne 14. marca 2007 s strani Štajerske deželne vlade/Avstrija je bila voda iz Thaddäus izvira uradno priznana kot zdravilna voda. Leta 2010 je sledila sprememba imena iz Thaddäus izvira v zdravilni izvir AquaMedica.